Zeven tips van de paus voor jongeren

Bron: Wikimedia: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=291967

Bron: Wikimedia: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=291967

In zijn boodschap voor Wereldjongerendag (21 november) moedigt paus Franciscus jonge mensen aan om de wereld met enthousiasme mee op te bouwen. Het thema voor de (lokale) Wereldjongerendag van 2021 luidt:

Sta op. Ik stel u aan als getuige van wat u hebt gezien.

Het is een citaat uit Handelingen (hoofdstuk 26, vers 16), waar Paulus vertelt over zijn plotselinge bekering vele jaren eerder. Jezus gooide Paulus’ leven totaal om: van christenvervolger naar invloedrijke getuige.

Jongeren hebben enorme tegenslagen te verduren gekregen door de covidcrisis, stelt de paus. Maar ze hebben ook de kracht van solidariteit en de nood daaraan aangetoond. In die zin spoorde hij hen aan om zich op te richten en met hun enthousiasme de wereld mee op te bouwen. Hij deed dat met deze 7 tips of aansporingen.

Sta op!

Blijf niet teneergeslagen en in jezelf gekeerd. Je hebt een missie! Ook jij kan getuigen van wat Jezus voor jou gedaan heeft.

Sta op!

Leg getuigenis af als een blinde die het licht heeft gezien. Ook jij hebt de goedheid en schoonheid van God ontdekt in jezelf, in de ander en in de verbondenheid van de Kerk, die alle eenzaamheid overwint.

Sta op!

Getuig van de liefde en eerbied die in menselijke relaties kunnen werken, in het gezinsleven, tussen ouders en kinderen, jong en oud.

Sta op!

Verdedig sociale rechtvaardigheid, waarheid, integriteit en mensenrechten. Bescherm wie vervolgd worden, de armen en kwetsbaren, zij die geen stem hebben in de samenleving, de migranten.

Sta op!

Getuig van je nieuwe zienswijze die je de schepping doet zien met ogen vol verwondering en de aarde als ons gemeenschappelijk huis. Het geeft je de moed om te werken aan integrale ecologie.


Op 31 oktober houden wij onze parochie Fair Trade dag over dit thema.

Wij rekenen op uw aanwezigheid en deelname.


Sta op!

Getuig dat je na mislukking je leven weer opbouwen, dat wie geestelijk dood is kan herleven en wie in slavernij verkeert weer vrij kan komen, dat harten overweldigd door verdriet opnieuw hoop kunnen ontdekken.

Sta op!

Getuig met vreugde dat Christus leeft! Verspreid zijn boodschap van liefde en verlossing op school en op de universiteit, op het werk, op het internet, overal.

De meeste parochianen behoren tot de ouderen. Ik ook. Toch kan ik me laten inspireren door deze aansporingen. Jong van hart om mee te doen. Ik hoop dat hetzelfde zegt. Mijn leeftijd zegt dat ik oud ben, maar mijn hart en geest zijn nog even jong als voorheen. Ook ik loop warm voor de Blijde Boodschap en sta er voor op. Het moet en kan beter met deze wereld.

(bron: kerknet.be)

« Vorige pagina (4)
Dit is de laatste pagina van
Nummer #42 – zaterdag 9 oktober 2021