Bericht van de voedselbank

Voor mijn 75e verjaardag hebben parochianen gaven bijeengebracht voor de voedselbank. Dit leek mij een passend cadeau. Eerlijk gezegd heb ik al alles en als ik iets niet heb dan mis ik het niet of kan het zelf kopen. Deze actie is geweldig goed geslaagd. Twaalf volle kratten met houdbare spullen en een bedrag van 230 euro. Veel huishoudens in Oss en omgeving kunnen daarvan profiteren. Juist omdat er nogal wat ‘luxe ‘goederen bij zijn zoals snoep, koek, chocolade. Dat zijn hele leuke extraatjes bij het basisvoedsel van brood, aardappelen en groenten.

Tot mijn verbazing neemt iemand lege ei dozen mee.Bij navraag waarom blijkt dat heel nuttig te zijn. Soms geeft een groothandel plateaus met eieren. Deze kunnen dan via de ei dozen verdeeld worden.Misschien kunt u voortaan naast iets nuttigs of iets lekkers ook een lege ei doos meenemen voor de voedselbank. We kunnen niet inschatten hoe blij de mensen zijn met onze bijdragen. Voor u is het geen opgave om iedere keer als u in een super loopt even aan een stadsgenoot te denken die ook wel van een lekkere saus of een stuk kaas of een pot bonen houdt. De kratten staan iedere zondag open voor ontvangst.

Samen met de Paaskerk is onze parochie uitgenodigd op 17 november om 14.00 uur uitgenodigd de voedselbank te bezoeken. Daar krijgen we uitleg over het proces van inlevering van uw kant tot aan de uitgifte van de ontvanger.

U kunt zich tot 10 november opgeven voor deze middag bij keesvonharenberg@tb-parochie.nl of diaconie@pknoss.nl. Dan krijgt u een bevestiging van uw komst.

De voedselbank kunt u vinden in de Rossinistraat 3, 5344AK te Oss.