Titus Brandsma, onze parochiepatroon

Graag verwijs ik u naar een mooie uitzending uit België over Titus Brandsma via onderstaande link.

De heiligverklaring van de Zalige Titus Brandsma zal waarschijnlijk in oktober 2022 plaats vinden. Maar ja, in Rome is nooit iets zeker. Voor ons is het van belang dat wij ons laten inspireren door Titus als ‘man van het vrije woord‘, als verzetsman tegen ‘heidense’ machten en als intens op God betrokken gelovige. Zijn wijsheid en zijn levenswijze hebben ons in deze tijd veel te zeggen.

Als man van de journalistiek is hij belangrijk wanneer het gaat om ‘vrije meningsuiting’. Dat is niet: “ik mag zeggen wat en hoe ik het wil”. Dat is eerbied voor de waarheid en zorg voor de kwaliteit en integriteit van wat je zegt, schrijft of antwoordt.

Kijk de uitzending die de moeite waard is.

« Vorige pagina (5)
Dit is de laatste pagina van
Nummer #40 – zaterdag 25 september 2021