Franciscus helpt!

Zoals u in de vorige tijdingen hebt kunnen lezen willen de vormelingen van vorig jaar het project ‘Franciscus helpt!’ sponsoren. Zij doen dit door te lopen van onze kerk, naar de Franciscanen in Megen. Ze hopen dan een goed gevulde enveloppe mee te nemen voor het project ‘Franciscus helpt!’.

Zaterdag voor en na de familieviering zullen de oud-vormelingen spulletjes verkopen, is er de mogelijkheid om je te laten schminken, kun je een taart winnen, en staat er een spaarpot klaar om zich te laten sponseren voor dit mooie project.

Franciscus helpt! is een stichting die hulp biedt op lokaal niveau. Franciscanen die wonen te midden van hen die hulp nodig hebben, kunnen bij deze stichting financiële hulp krijgen voor hun lokale project. Een van deze lokale initiatieven is van Pater Ibrahim, hij woont in Aleppo en wil families daar helpen die nog steeds te maken hebben met de gevolgen van de oorlog:

“De vreugde is van het gezicht van een Syrische vader met drie kinderen af te lezen als hij en kruiwagen vol levensmiddelen en artikelen voor het dagelijks leven krijgt. De nood is nog steeds hoog en veel families in Aleppo lijden honger. Daarom hebben de franciscanen besloten hun hulp uit te breiden. Zo krijgen 350 families in drie arme stadsdelen in de komende vier jaar telkens maandelijks een mand met levensmiddelen, gevuld met rijst, groente, vlees, jam, kaas, melk, koffie, eieren, olie en suiker. Dat is een belangrijke basis om te overleven.”