Franciscus helpt!

Op 10 oktober zullen de vormelingen van afgelopen jaar een sponsortocht lopen van onze kerk naar de Franciscanen in Megen. Met deze tocht hopen ze geld op te halen voor het project “Franciscus helpt!”. Deze stichting maakt gebruik van de kennis en nabijheid van de Franciscanen die te midden van de armste mensen leven. Of het nu in Latijns-Amerika, Azië of Afrika is, door de lokale betrokkenheid van de Franciscanen worden er direct mensen geholpen.Deze Franciscaanse gemeenschappen zijn op deze manier een brug naar hoop geworden.

Op Haïti

“Hè bah, de schoenen zijn al- weer te klein. Pepe, jij groeit en groeit“. En terwijl Pepe toch zit te lachen, kijkt pater Edgardo om naar Marie. Marie heeft te grote schoenen. De twee kinderen wisselen hun schoenen om. “Ja, zo passen ze goed!“, zegt pater Edgardo tevreden. 40 kinderen en jongeren, van 6 tot 18 jaar, uit de straten van de oude stad van Port au Prince, worden dagelijks door de Franciscanen verzorgd. Ze hebben hun ouders door natuurrampen of door geweld verloren. Ze hebben allemaal kleren nodig.

Pater Edgardo is een van deze Franciscanen, en vraagt de stichting om hulp voor een bedrag van 3.500 euro in totaal voor 160 paar sandalen, 80 paar sport- schoenen, 160 lange en korte broeken verder t-shirts, 200 onderhemden en 40 riemen.

Het is een van de voorbeelden waarop deze stichting op zeer lokaal niveau van betekenis kan zijn. We dragen, samen met de vormelingen deze stichting dan ook een warm hart toe.

« Vorige pagina (2)
Volgende pagina (4) »