Margreet Carpaij over bezoek Afrikamuseum

Naar aanleiding van de parochiële busreis naar het Titus Brandsmamemorial en het Afrikamuseum schrijft Margreet Carpaij ons een mail:

“Wat bijzonder dat er zeer regelmatig een stukje van/over mij in Tijdingen staat. Ik ben daar heel blij mee. Misschien is het leuk om te vermelden voor de Afrika museum-gangers, dat het Ghanese dorp, een dorp gekopieerd is van vlakbij mij. Veel mensen leven hier nog zoals je het in het Afrika museum kunt zien. Het enige verschil is dat de gebouwtjes in de Heilig Landstichting gemaakt zijn van cement en er zelfs een cementen vloer is. Hier in het noorden van Ghana zijn de hutten gebouwd van gravel en klei. (Gelukkig zie je wel steeds meer betere woningen.) De grond is aangestampte aarde. Dat brengt nu, in het regenseizoen het volgende probleem met zich mee: Verschillende mensen zijn door de zeer zware regenval van afgelopen vrijdagnacht (van 1 uur ‘s ochtends tot 11 uur onophoudelijk, zeer harde regenval, zonder zuchtje wind) hun huizen kwijtgeraakt. Het regenseizoen start in ongeveer mei-juni en beleeft nu zijn hoogtepunt. De muren van de huizen zijn doorweekt en worden zacht. De grond is zompig. Vandaag heeft het ‘alleen’ nog maar gemiezerd. Ik kan jullie vertellen dat er verschillende gebeden gedaan worden voor een paar dagen droogte!

Een tijdje geleden heb ik een actie op Facebook gehouden om geld in te zamelen voor mijn project. Ik heb de meeste mensen persoonlijk kunnen bedanken, maar van een aantal heb ik de mailadressen niet. Graag wil ik hen, via de tijdingen, toch hartelijk bedanken voor hun bijdragen!

Groeten vanuit een erg nat Noord Ghana!

Groetjes Margreet Carpaij”