Toiletalliantie: Hoe iets gewoons toch belangrijk kan zijn.

De afgelopen tijd hebben we massaal de natuur herontdekt. Veel nieuwe natuurgenieters zijn er toen achter gekomen wat we eigenlijk allang wisten: dat er bijna geen toiletten in het groen zijn. Dit belemmert mensen erop uit te trekken. Veel mensen geven aan regelmatig thuis te blijven uit angst om geen toilet te vinden. Dat kan en moet anders. Samen met gemeenten, winkeliers en horecaondernemers wil de Toiletalliantie ervoor zorgen dat dit goed wordt geregeld in Nederland. In steden en dorpen en ook in de natuur.

Toiletalliantie (waaronder KBO-Brabant) maakt zich hard voor elke 25 km een toilet langs fietspaden en elke 5 km langs wandelpaden. Het initiatief voor de Toiletalliantie is genomen door de Maag Lever Darm Stichting. De Toilet-alliantie bestaat uit ruim twintig maatschappelijke organisaties en heeft als missie om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben. Zodat er voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft, altijd een WC in de buurt is.