De belevenissen van Margreet Carpaij in Ghana.

17 juni 2021

Greg, een goede vriend, zit vast in Accra, te wachten op het voorkomen van zijn zaak in de rechtbank. Het was een heel gezoek naar de juiste courtroom, maar met behulp van receptioniste, begeleiders en gevangenbewaarders belandde ik in de rechtzaal bij Greg. Die dag zou een getuige verslag doen van de gebeurtenissen betreffende de zaak, maar hij kwam niet opdagen.

De rechtszaak werd twee dagen uitgesteld. Toen was de getuige er wel. Het gevolg was wel overplaatsing naar een middel beveiligde gevangenis in Nsawam, die meer tijden in de open lucht heeft, meer bezigheden. Alles beter dan eenzame opsluiting in Accra.

28 juni 2021

Wat wordt er hard gewerkt aan de school. Tot aan het dak, het metselwerk, wordt door mensen van de community gedaan. Het dak wordt door mensen van buitenaf gemaakt. Ijzeren staven moeten worden gelast. Daar is elektriciteit voor nodig. De generatoren waren te zwak. Uiteindelijk met 600 m verlengsnoer is het gelukt. Soms regent het binnen, omdat het dak nog niet dicht is en het is regenseizoen. Na een paar dagen is het dak dicht en alle gatendicht gemetseld. Fijn. Maar nu moet ik met anderen op zoek naar middelen voor beveiliging van het gebouw, ramen, verf, ventilatoren enz. Donaties zijn meer dan welkom.

20 juli 2021

We zijn naar Bolgatanga geweest om geld op te halen voor het betalen van de huur van de borehole, een grondboor voor een waterput. Mozes, een vriend van Richard, kon al twee dagen later. Bij de school en bij de man van wie de grond was, werd zo’n groot gat gegraven. Een paar dagen later werd alles verder afgemaakt en nu kan de school en het dorp van goed water voorzien worden. Fijn!