In de bijlage: een Tijdingen Special

Parochianen samen in de St. Jozefkerk voor de APA van 28 juni 2021

Parochianen samen in de St. Jozefkerk voor de APA van 28 juni 2021

Naast deze periodieke tijdingen vindt u vandaag een Tijdingen “special”. In die special wordt u meegenomen op een pad naar een toekomst van onze parochie. Waar we vandaan komen, en waar we naar toe willen met elkaar. Onderdeel van dit pad is ook een verslag van de algemene parochieavond van 28 juni jongstleden.

Het belangrijkste wat u hiervan moet meenemen, is dat we ons als parochianen zelf verantwoordelijk moeten voelen om onze gemeenschap in stand te houden. Als we dat doen kunnen we een heel eind vooruit, dan kunnen we samen met elkaar kerk zijn.

Neem de special tot u, en stel voor uzelf daarbij deze twee vragen:

  • Waar zie ik mijzelf in dit verhaal?
  • Waar kan ik zelf mijn verantwoordelijkheid nemen als parochiaan om onze gemeenschap in stand te houden?

Deze verantwoordelijkheid kan op verschillende manieren worden genomen: Er zijn vele functies en taken in onze parochie waar we mensen voor zoeken. Zois er altijd plek voor extra gastvrouwen en gastheren, voor mensen die in de tuin willen werken, voor lectoren en koffieschenkers, voor nieuwe bestuursleden en mensen die aan de gang willen met jeugd en jongeren: noem het maar op.

Maar ook in het klein kunnen we onze bijdrage leveren aan het in stand houden van onze parochie: Bel eens op naar die mevrouw die altijd naast u in de kerk zit. Informeer eens hoe het gaat met iemand. Of als u een brief bezorgt van de posttafel bij iemand die u kent: bel eens aan en maak een praatje.

Zo laten we aan elkaar weten dat we elkaar zien, dat we elkaar horen. Dit staat aan de basis van gemeenschap-zijn. Aan de basis van kerk-zijn.

Kees von Harenberg