Vooraankondiging Algemene Parochieavond (APA) maandag 28 juni 19.30 uur

In verband met de corona-pandemie is er in het jaar 2020 geen Algemene Parochie Avond (APA) geweest. Op zo’n APA worden de financiën van de parochie gepresenteerd en toegelicht. Er wordt teruggekeken op de voorbije periode.

Een terugblik op de voorbije corona-perioden is nu erg belangrijk. Wat zijn ‘lessen’ voor de toekomst en waar kunnen we ons voordeel mee doen? Ook kijken we vooruit naar wat ons tegemoet komt en naar wat we in de nabij toekomst nodig hebben om als parochie goed te kunnen functioneren.

Een van de wijsheden is dat parochianen langer parochiaan zijn dan de pastoor de pastoor van de parochie. Daarmee wil gezegd zijn dat de parochie méér van de parochianen is dan van de pastoor.

  • Wat willen we met elkaar voor gemeenschap zijn?
  • Wat hebben we daarvoor nodig?
  • Wie kunnen we erop aanspreken?

Deze indringende vragen kunnen niet op een avond beantwoord worden. Hooguit kunnen we grote lijnen schetsen om die later in te kleuren.

Graag roep ik alle parochianen op deze APA actief bij te wonen. Iedere goede gedachte is welkom. Een concrete agenda volgt nog. Noteer deze datum in uw geheugen en in uw agenda!

« Vorige pagina (4)
Volgende pagina (6) »