De stad Oss eert haar ereburger Titus Brandsma

Foto van de gevel van de nieuwbouw aan de Molenstraat waarop Titus vanuit het venster uitkijkt op zijn oude school, het TBL

Foto van de gevel van de nieuwbouw aan de Molenstraat waarop Titus vanuit het venster uitkijkt op zijn oude school, het TBL

In de Molenstraat is een prachtig mooi huis natuurstenen huis gekomen voor twaalf jongeren met een lichte verstandelijke beperking die daar op eigen benen gaan staan. Het huis ligt tegenover het Titus Brandsma Lyceum en heet daarom “VISTA TITUS”, met het gezicht op Titus.

Het is in de geest van Titus dat alle mensen op hun eigen wijze ten volle mens kunnen worden. Ieder mens is beeld van God. Onze ingewikkelde samenleving sluit mensen soms buiten. Maar met goede begeleiding leren zij zich er wel in thuis voelen. Zij horen er helemaal bij. We mogen erop rekenen dat Titus Brandsma over hen waakt!

Binnenkort komt de naam Vista Titus in sierlijke letters boven de deur te staan.

Titus vergeet Oss niet en Oss vergeet Titus niet. Het is te hopen dat hij binnenkort patroonheilige van de stad wordt.

Samen met Willibrord natuurlijk.