Notre-Dame in Parijs : hersteld in 2024?

Notre Dame in de avond. Door [Sanchezn](https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Sanchezn) [CC BY-SA 3.0](https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0), Bron: [Wikimedia](https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3011138)

Notre Dame in de avond. Door Sanchezn CC BY-SA 3.0, Bron: Wikimedia

Op 15 april 2019 vloog de Notre-Dame in Parijs in brand. Een wereldberoemde kerk van 850 jaar. Een uniek bouwwerk datiedereen die ooit eens in Parijs geweest is, bekeken zal hebben. President Macron hoopt dat de restauratie in2024 voltooi zal zijn.Niet alleen de Fransen, maar vele cultuur minnende mensen uit de hele wereld zullen ‘kerkbijdrage’ moeten betalen. Het gaat om 7 miljard euro. Zo’n brand is een ramp.De restauratie echter biedt ook nieuwe wetenschappelijke inzichten over de bouw, het bouwmateriaal, de ornamenten enz. . Ook kan de kerk nu brandveiliger worden herbouwd.

Om een beeld te krijgen van de werkzaamheden is deze Franstalige YouTubeinformatief. Ook zonder kennis van de Franse taal is het boeiend om de het interieur en onderdelen van de kerk te zien.