Terugblik op Fair Trade zondag

We mogen met dankbaarheid zeggen dat  Fair Trade Dag 2023 een topdag was in onze parochie.  De dag begon met een inspirerende viering waarin het mediorenkoor liederen over Gods goede schepping zong.  Daarna was het feest in de Carmelzaal. Koffie met gebak. ’s Middags soep en hartige taarten. De hele dag een komen en gaan van heel veel mensen. Bekenden en onbekenden. 

De Goede Doelenmarkt werd goed bezocht. Overal bleven mensen staan voor informatie en om iets te kopen. Er is veel verkocht.  De twee mannen van de wensambulance hebben prachtige ervaringsverhalen verteld in de kerk en later aan groepjes aandachtige luisteraars.  De opbrengst zal 12 november bekend worden gemaakt.  Het belangrijkste is dat iedereen nu weet wat een wensambulance kan betekenen voor ernstige zieken voor wie geen andere manieren van vervoer mogelijk is. In de middag trad twee maal een houtensemble op uit Rhenen met prachtige muziek. Een verhoging van de feestvreugde. Ze komen terug! De hele dag was het een blije en hartelijke sfeer van ontmoeting en gezelligheid.

Heel veel dank aan de werkgroep die deze dag heeft voorbereid; heel veel dank aan taartenbakkers en soepmakers; bijzonder veel dank aan de mensen die de hele dag hebben klaargestaan om iedereen van drank en eten te voorzien. Het was een heel karwei.  “Het kost me een dag van mijn leven, zo’n dag,” zei een  medewerker. “Maar ik heb die dag graag geleefd”, voegde ze eraan toe.