Jong en gelovig bij Ik ben!

Bij Bibliotheek Oss is vanaf vrijdag 5 januari een gastcollectie te zien van Kees von Harenberg. Kees is pastoraal en diaconaal coördinator bij de Titus Brandsmaparochie in Oss. Zijn presentatie is in het kader van Ik ben! Bij dit project wordt aandacht gevraagd voor discriminatie en uitsluiting.

Voor Ik ben! zijn zes gastcollectioneurs gevraagd. Elke twee maanden staat één persoon centraal. De zes gastcollectioneurs zijn mensen die in hun dagelijkse leven te maken hebben met discriminatie en uitsluiting. Zij zoeken boeken uit die in een speciale kast komen die is gemaakt door Deelgenoten Oss. Omdat de gastcollectioneurs hun eigen kast vullen met verhalen over hun leven worden mensen geïnspireerd hun blik te verruimen.

Kees is de vierde gastcollectioneur. In zijn kast staan boeken die te maken hebben met het thema religie. Met zijn collectie hoopt Kees vooroordelen weg te nemen die hij zelf in het dagelijkse leven ervaart. Van Ik ben! is ook een podcastserie. Kees vertelt in zijn aflevering hoe het is om in deze tijd jong en gelovig te zijn, in een Nederlandse samenleving die steeds minder gelovig is.

Ik ben! is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oss en antidiscriminatiebureau RADAR, dat ook in Oss actief is. Bij RADAR kun je melding maken van discriminatie en uitsluiting. Dat kan online of telefonisch. Meer informatie over de collectie van Kees op https://www.nobb.nl/collectie/gastcollectioneurs/ik-ben-kees.html