Hoe houden we het warm met elkaar?

De enige manier om het dragelijk en betaalbaar te houden is zuinig met energie omgaan. Eén uur de kerk verwarmen op 21 graden kost 75 euro. Omdat onze kerk vrij vaak gebruikt wordt voor vieringen, repetities, bijeenkomsten lopen de kosten hoog op.  Daarom geven we u het advies om u goed warm te kleden en in de kerk uw jas aan te houden. Als we dan tot 18 graden verwarmen, is het best uit te houden. In de St. Jan in Den Bosch wordt niet eens gestookt! 

In de Carmelzaal, de receptie, de overige kamers mogen, als we er zijn, de verwarmingen best aan. Maar zodra we weggaan, moeten we leren de verwarming weer op nachtstand te zetten. Voorheen brandde de verwarming van 8.00 uur ’s morgens tot 23.00 uur ’s avonds. Als je bv om 18.30 uur op hield met werken, dan werd de kamer vier en een half uur voor niemand verwarmd.  Als u zelf energie thuis wil besparen – wie wil dit niet? – zet u ook de thermostaat een uur voor u naar bed gaat al lager. (Regeringsadvies) 

Energie besparen is een vorm van bewuster leven. Bewust leven dat willen we toch allemaal. Maar dan een andere vraag….

Hoe houden we elkaar warm?

Verwarming is in veel huishoudens een grote zorg. Dat de slaapkamers koud zijn is niet het ergste als je direct onder de wol kunt kruipen. Maar als je er als scholier moet studeren… Veel gezinnen hebben het moeilijk om de woonkamer goed warm te krijgen. Oudere huizen zijn vaak niet goed geïsoleerd.

De regering geeft als compensatie energiekosten iedereen € 190, -. Laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft dit nodig.  Ook al is een bedrag welkom op je rekening, je had je huis toch wel verwarmd zonder dat geld.

Om elkaar warm te houden kunnen we elkaar van dienst zijn.  Mensen voor wie het huis niet warm te krijgen is, kunnen een beroep doen op het Solidariteitsfonds.  Mensen die bereid zijn de € 190  af te staan ten bate van iemand die warmte nodig heeft, kunnen dat bedrag aan het Solidariteitsfonds over maken.  Hierbij de gegevens:

Heb je een hulpaanvraag, stuur dan een mail naar: solidariteit.oss@gmail.com,

geldelijke bijdragen zijn welkom

op bankrekening NL68RABO 0148 9838 47.