Nu vanwege de versoepeling van de RIVM maatregelen het aantal bezoekers in de kerk toeneemt, ontstaat ook de behoefte om de vieringen weer ‘normaal’ te doen. Helaas kan dat voorlopig niet. De richtlijn is: Niet zingen! En dat terwijl onze parochie zo graag en goed mee zingt. We mogen ons gelukkig prijzen met de cantores die met de organist de zang verzorgen: Paul Raes, Jan van de Veerdonk, Loek Elemans en als organist John Blummel. De hartelijke dank van de parochiegemeenschap voor deze inzet. Het is werkelijk heel mooi. Vooral hun Ave Maria wordt zeer gewaardeerd.. Hoe goed deze mensen het ook doen, het is niet te hopen dat dit ‘het nieuwe normaal‘ wordt. De koren verlangen er ook naar weer eens te repeteren en in de kerk te zingen.

            Veel mensen kijken online via livestream en YouTube. Het is mogelijk om op YouTube beeld en tekst te combineren. Dat vraagt kunde en handigheid. Harry Faassen is daar een meester in. Vanaf 22 maart heeft hij de livestream uitzending verzorgd. Begin juni is de nieuwe camera geïnstalleerd zodat de beeldkwaliteit met sprongen verbeterd is. Een woord van dank aan Harry is meer dan verdiend. Volgens sommigen is het online kerkbezoek zelfs hoger dan het fysieke kerkbezoek. Het is te hopen dat het in het na corona tijdperk weer normaal wordt elkaar in de kerk te ontmoeten. Winst is dan wel dat oudere parochianen en zij die niet van huis kunnen, beter digitaal geschoold zijn. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel.

            Op de achtergrond zijn de kosters Toos Wiersma en José de Bekker bezig geweest om te kijken hoe we de RIVM maatregelen het beste kunnen uitvoeren. Ondertussen hebben ze ook de kerk gedeelte bij gedeelte schoon gemaakt. Onopvallende werkzaamheden zijn vaak heel fundamenteel. Ook de bloemengroet is weer actief. Met tweede Pinksterdag stond er een prachtig pinksterstuk.

            Vanaf half juni gaat ook de koffiezetgroep weer aan het werk. In de Carmelzaal kunnen we met dertig mensen anderhalve meter van elkaar zitten. Vanaf juli is uitbreiding naar hal, kerkzaal en kerkplein wellicht mogelijk. We nemen de tijd om elkaar te ontmoeten, bij te praten, gemeenschap te zijn. Door de inzet van velen is dat mogelijk. We mogen elkaar daarvoor bedanken.

DE DIENSTEN VOLGEN OP AFSTAND.

De vieringen vanuit onze Sint Jozef kerk kunnen online gestreamd worden. Via internet de Eucharistieviering thuis volgen. Dit kan op twee manieren:

1e De onderstaande site kopiëren via internet

    streamen.

http://media.streampartner.nl/player.php?url=70ca14a5aaae2e65a19c

2e Te volgen via het YouTube kanaal TBPOSS

1.Ga naar internet en type in de balk bovenaan:

   youtube.com

2.Dan krijgt u de YouTube pagina te zien met bovenin weer een zoekbalk.

3. Type daar in: TBPOSS en drukt op enter.

4. Klik dan op de grote blauwe T.

5. Dan verschijnen alle vieringen met de datum die u kunt bekijken. Klik op de viering van je keuze. Dan kunt u de viering bekijken.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *