Op de plaats waar vroeger het Karmelklooster was aan de Molenstraat te Oss is op 15 juli 2018 het informatiepaneel Titus Brandsma ingezegend door pastor Tom Buitendijk.

Titus Brandsma Leerlied

Met ongeveer 40 mensen liepen we na de zondagviering van 15 juli naar het nieuw geplaatste informatiepaneel van Titus Brandsma dat is geplaatst in de Molenstraat te Oss, de plek waar het Karmelklooster heeft gestaan. Pastor Tom Buitendijk sprak mooie woorden en ging voor in gebed. Hierna zegende hij het paneel en zongen we gezamenlijk een gedeelte van het Titus Brandsma leerlied. 

Het Titus Brandsma leerlied. Youtube (15 februari 2016). URL: https://www.youtube.com/watch?v=XhGGVE5gLx0

Het leerlied is op initiatief van de Osse Karmelkring gemaakt naar een idee van Johan Wagemakers.

Nog meer muziek ter ere van Titus

Het (Osse) leerlied mag niet verward worden met de compositie “Titus Brandsma 1881-1942 : Teruggeworpen op het wezenlijke” door Regine Smeets en Chris Fictoor uit 2006.

Koffie en lunch

Daarna togen we samen terug naar de kerk waar de koffie klaar stond. Om 12.30 u was een lunch gepland ter ere van het Karmelfeest dat elk jaar op 16 juli wordt gevierd. Het is een herdenkingsdag voor Onze Lieve Vrouwe van de Berg Karmel

Het was een erg gezellig samenzijn. Fijne ontmoetingen en gesprekken in een zeer goede sfeer. Een mooi moment om op terug te kijken en zeker volgend jaar weer te herhalen……

Jos Kuijk – Wagemakers


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *