(verschenen in het parochieblad jaargang 25, nummer 1)

Probolinggo is een redelijk grote, in Indonesië gelegen, stad op het eiland Oost-Java.
In Probolinggo is ook het moederhuis van de congregatie Zusters Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gelegen. Voor hen hebben wij
precies 10 jaar geleden onze stichting opgericht samen met zr. Margarita Jonkman.
Zij deed haar werk op een zr. Margarita-manier, met vooral heel veel liefde, maar ook met duidelijkheid en maar één doel: zorgen dat haar jongens een goede opvoeding en opleiding kregen. Die duidelijkheid was ook wel nodig, als je samen met twee andere zusters 150 jongens onder één dak leiding moest geven. Als je
zr. Margarita ontmoette, dan ontmoette je een bijzondere vrouw. Een vrouw die niet direct de zuster-uitstraling had. Na haar terugkomst naar Amersfoort richtten we onze stichting op en mocht zij van deze bijzondere sponsor, samen met een van haar achternichten als een soort overdracht nog eens terug naar Probolinggo.
Samen bezochten ze niet alleen jongensinternaat St. Yan, maar ook andere internaten en kinderen uit haar tijd die ondertussen volwassen waren en een eigen gezin hadden.
Een hele bijzondere en waardevolle reis.
In de jaren erna hebben we vele mooie projecten mogen sponsoren.
Van toiletten in een meisjesinternaat op Kalimantan, tot nieuwe bedden, matrassen, kasten voor de kinderen om hun eigen spulletjes in op te bergen etc. etc.
Naast de sponsoring aan de diverse internaten op Oost-Java, Kalimantan en Papoea sponsoren we ook kinderen buiten de internaten. Kinderen in gezinnen die het niet zo breed hebben en waarvan de ouders niet het volledige schoolgeld kunnen betalen. In Probolinggo en in Surabaya hebben we twee oud-leerlingen van zr. Margarita bereid gevonden ons daarbij te helpen vanuit daar. Zij zorgen voor de betalingen van het schoolgeld, de contacten met school, de kinderen en de ouders en voor de verantwoording aan ons middels nota’s en schoolrapporten van de kinderen.
Zr. Margarita loopt als een rode draad door onze familie.
Herman Wegh was een volle neef van zr. Margarita en hij, en vanzelfsprekend Maria Wegh, waren ook altijd nauw betrokken bij
zr. Margarita en haar werk.:
Wij danken u, namens de zusters en de kinderen, heel hartelijk voor het kiezen van onze stichting als goed doel binnen deze Vastentijd.

Met warme groet,
Astrid Wegh
namens Stichting Probolinggo Indonesië.
www.stichting-probolinggo-indonesië.nl
tel 06-53 33 1315.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *