(verschenen in het parochieblad jaargang 25, nummer 4)

ELK NADEEL HEB ZE VOORDEEL (J. CRUIJFF)

Er is al zoveel geschreven over dat virus en die crisis, dat ik me daar maar niet aan waag. Ik heb  weinig dingen gemist, de afgelopen maanden. Een terrasje pakken, funshoppen, bioscoop of theater waren toch al geen wekelijkse activiteiten, evenmin als een dagje uit of een citytrip. Voor veel zaken was het tóch niet de goede tijd van het jaar. Wat ik wél erg miste was samenzijn, aanraking en gesprekken. Beeldbellen is wel leuk, maar toch een pover alternatief.

Omdat er nog steeds 24 uur in een dag zit, houd je tijd over als je een aantal dingen niet meer mag. Tijd voor een goed boek dat al maanden ligt te wachten. Tijd voor een telefoontje naar die ene nicht. Eens lekker koken en dan een pannetje eten wegbrengen. Boodschappen doen voor de buren en meteen maar een troostboeketje meenemen. Een praatje maken op straat. Keurig op afstand, maar toch zo nabij.

Je gedrag aanpassen kost tijd, maar het lukt. We geven elkaar meer ruimte in de winkel, we groeten elkaar weer. We wachten keurig tot we aan de beurt zijn en voorzichtig spreken we  elkaar aan op ongewenst gedrag. Het “nieuwe normaal”, een terugkeer van de oude moraal?

Om met Cruijff te besluiten: “Je gaat het pas zien as je het door hebt”

We wensen u een fijne zomer.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *