(verschenen in het parochieblad jaargang 24, nummer 7)

KERSTMIS


Het lijkt wel of “Kerstmis” steeds vroeger begint. Dit jaar ontvingen we in maart al de eerste catalogi voor de kerspakketten. Ook gedurende de maand april arriveerde elke week wel een nieuw exemplaar. Dé trend voor 2019 is blijkbaar het zelf bereiden van een exotische maaltijd met alle verstrekte benodigdheden.
Daarna bleef het gelukkig een paar maanden rustig en zo half oktober gingen tuincentra en bouwmarkten zich richten op het aankomende feest, een paar weken later gevolgd door de supermarkten.
Het lijkt wel of we al vroeg een recept aangereikt moeten krijgen voor een gezellige kerst.
Veel eten en drinken, een kerstmarkt bezoeken en liefst ook nog een korte wintersportvakantie.
Hebben we dat allemaal wel nodig?


Met Kerstmis mag wat mij betreft de wereld een paar dagen stilstaan. Even meer tijd voor familie en gezin. Luisteren naar goede muziek, met een boek op de bank of samen een spelletje doen.
Even tijd om op adem te komen. Een vriend bellen die je lang niet meer gesproken hebt. En als het weer meezit, een lange boswandeling.
Die paar vrije dagen bieden ons de kans om weer in contact te komen met wat we echt belangrijk vinden en met wie we echt zijn. En daarvoor zijn geen kant-en-klaar pakketjes in de aanbieding.

Wij wensen u een lieve en vredige Kerst.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *