(verschenen in het parochieblad jaargang 25, nummer 2)

Nederland neemt gas terug. Vanaf 16 maart mogen we op snelwegen nog maar 100km/uur in plaats van 130. En in ons sociale leven is gas terugnemen niet eens meer voldoende, we moeten vol op de rem.

Twee weken terug werd Brabanders al aange-raden “sociale onthouding” te betrachten. Nu hebben Brabanders, zeker in de vastentijd, wel de nodige ervaring met onthouding, sociale onthouding behoefde toch wat uitleg. Inmiddels weet heel Nederland wat daarmee bedoeld wordt.

Geen theater, concerten of optochten. Geen museum en geen bioscoop, niet onnodig op bezoek. Plotseling hebben we tijd over. Als het vermaak wegvalt, zullen we onszelf moeten vermaken. Getuige de gespreksflarden in de supermarkt zijn velen zijn dat verleerd of hebben het nooit geleerd. Vooral onder jongeren klinkt de vraag: “wat moeten we dan doen?”.

Eindelijk zijn wij (jonge) ouderen dan in het voordeel. We hoefden al niet zo nodig 130 en noodgedwongen lag ons tempo al wat lager. We hebben veel meer ervaring met “lege” tijd.
De overheid vraagt mensen aandacht te hebben voor ouderen. Die zouden het moeilijk hebben. Ik wil het omdraaien.

Oudere, koop wat ansichtkaarten en stuur ze naar nichtjes en neefjes, pak de telefoon en praat met ze . Daar hebben ze nu tijd voor. Vraag of ze boodschappen voor je willen doen. Het boodschappenlijstje kun je sms’en of appen.
Twee vliegen in één klap. Goed tegen de eenzaamheid èn de verveling. Aangezien aan alles een eind komt, moeten we er maar het beste van maken en er van genieten zolang het duurt. Straks is het weer druk, druk, dru

Tijd genoeg

Categorieën: Parochieberichten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *