Pater Tom Buitendijk o.carm vierde zondag 24 april zijn veertigjarig priesterfeest en zijn afscheid als pastoor van Amstelland in de Z. Titus Brandsmakerk in Amstelveen. Hij is al begonnen als pastoor van de gelijknamige parochie in Oss en had voor deze viering zijn letterlijke ‘come-back’ gemaakt. Het ging bij deze viering niet alleen om het vertrek van een geliefd priester…

gepubliceerd: zondag, 24 april 2016, Amstelland Parochie Amstelveen

foto Tom huldiging AmstelveenVele tientallen jaren zijn de karmelieten present geweest: in december 1955 arriveerde de eerste pastoor, pater Van Rijnsoever in Amstelveen om de nieuwe Karmel­parochie te stichten. Zestig jaar later vertrok de laatste Karmeliet uit de parochie, nadat het klooster naast de kerk al eind 2012 was gesloten. Daaraan is toen bijzondere aandacht besteed. Met het vertrek van pater Tom Buitendijk wordt dus ook zestig jaar Karmelpresentie afgesloten.

Na de H. Eucharistie­viering was er een drukbezochte receptie in de parochiezaal naast de kerk, waar de scheidende pastoor luisterde naar de vele waarderende woorden die hem werden toegesproken (op de foto staat de pastoor links), Het was fijn hier even bij te kunnen zijn en hem de hand te kunnen drukken en hem alle zegen toe te wensen voor zijn nieuwe opdracht.

Mgr. Jan Hendriks, hulpbisschop van Haarlem – Amsterdam

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *