(verschenen in het parochieblad jaargang 24,nummer 4)

Ook kostbare initiatieven kunnen hun kracht en hun glans verliezen. Zo ook M25, de jongeren-groep in onze parochie onder leiding van René en Marieke Peters.
Drie jaar lang hebben René en Marieke eens per maand op zaterdag opgetrokken met jongeren en allerlei activiteiten gedaan. Milieubewust zwerfvuil van de straat halen. Attent kerstkaarten maken en sturen aan ouderen. In een verzorgingshuis dienstbaar ouderen in hun rolstoel naar de grote zaal brengen.
Een nacht buiten in een kartonnen doos slapen om te ervaren wat zwerfjongeren voelen.
De Titus Brandsma vredesvlam vanuit de kerk naar het verzetsmonument in de Regoutstraat brengen. Daarnaast deden ze ook veel spellen en hadden ze veel plezier. Marieke en René hebben moeten besluiten M 25 op te heffen. Beiden hebben een drukke agenda.
Toch wisten ze altijd tijd vrij te maken. Het zijn de jongeren die het te druk hebben met school, sport, muziek en afspraken met vrienden die géén tijd meer hebben. Ze hebben een zinvolle tijd beleefd. Ze waren Marieke en René dankbaar, maar: “we hebben het allemaal te druk om dat erbij te doen.”

Namens de parochie wil ik René en Marieke  bedanken voor hun inzet en hun toewijding voor het jongerenwerk. Proficiat voor drie jaar geslaagd jongerenwerk!

Pastor Tom Buitendijk.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *