In het Jaar van de Barmhartigheid organiseert het Diaconaal Beraad van de Titus Brandsmaparochie in Oss drie avonden over Barmhartig ZIJN. Bent u werkzaam in de diaconie of anderszins geïnteresseerd in dit onderwerp, dan nodigen wij u van harte uit om te komen luisteren en na te gaan hoe we in deze tijd barmhartig kunnen zijn voor elkaar.


Wanneer en wat Avondprogramma Download de brochure

Kosten en aanmelden


We doen dit tijdens drie avonden en met medewerking van

  • Mirjam Spruit, stafmedewerkster Centrum voor Parochiespiritualiteit, Nijmegen
  • Niek Hanckmann, frater van Tilburg, lid van het generaal bestuur, Vught
  • Marja Wittenbols, maatschappelijk activeringswerker stichting De Vonk, Tilburg

Wanneer en wat

Maandagavond 3 oktober Mirjam Spruit: “Barmhartigheid verandert de wereld”

Paus Franciscus heeft een Jaar van de Barmhartigheid uitgeroepen, dat van 8 december 2015 tot en met 20 november 2016 zal duren. Waarom heeft hij dit gedaan? Wat houdt dat rijke begrip “barmhartigheid” nu eigenlijk in? Bijvoorbeeld in de Bijbel en in de werken van barmhartigheid? En wat voor betekenis heeft het voor ons leven nu en gezien de tijd waarin we leven?

De brief (de bul Misericordiae vultus) die de paus geschreven heeft voor dit Jubeljaar biedt voldoende aanknopingspunten om bovengenoemde zaken toe te lichten en zal ons zeker uitdagen!

Ook is er ruimte om met elkaar over dit thema in gesprek te gaan.

Maandagavond 24 oktober — Niek Hanckman

Hij trad in 2000 in bij de fraters van Tilburg en is sindsdien de jongste Nederlandse frater. In die gemeenschap leerde hij de waarde van barmhartigheid kennen en probeert het tot een levenshouding te maken. Dat is een opdracht voor iedereen: een barmhartig mens worden. Daarom trof hem ook ons thema Barmhartig ZIJN. Het is namelijk zoveel meer dan gewoon goed doen.

We zullen op deze avond de beweging van barmhartigheid bekijken: een beweging van buiten naar binnen en weer naar buiten, een beweging van zien – bewogen worden – in beweging komen. Hoe kan ons dat helpen om barmhartig te zijn?

Maandagavond 21 november: Slotavond met Marja Wittenbols

21 November is precies de eerste dag na het Jaar van Barmhartigheid. Maar het houdt dan hopelijk niet op. We gaan de puntjes op de “I” zetten. Aan de hand van enkele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk gaan we kijken hoe we daar barmhartig naar kunnen kijken. Wat gaat gemakkelijk en wat is lastiger? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen in barmhartig zijn en Barmhartig-Zijn? Wie durft? We doen dit met Marja Wittenbols.

Wij nodigen u uit voor deze cyclus van 3 avonden, maar ook als u een of twee bijeenkomsten bij wilt wonen bent u van harte welkom!

Programma van de bijeenkomsten

19.30 uurinloop met koffie
20.00 uurstart programma
21.30 uurafronding

Plaats

St. Jozefkerk, Oude Molenstraat 8, 5342 GC Oss. Dit is op 10 minutenloopafstand van het hoofdstation.

Tel. 06-13440665 (alleen op de avonden zelf, in noodgevallen)

Kosten en aanmelden

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Het Diaconaal Beraad van de Titus Brandsmaparochie,
september 2016

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *