Welkom

Goeie morgen, beste kinderen. Jullie allemaal op z’n Paasbest, zeggen we.  Jullie zien er prachtig uit.  En dat moet ook want het is vandaag groot feest.  Eindelijk is het zover. Jullie gaan voor het eerst te communie samen met alle mensen hier in de kerk. Met Jezus aan tafel!

En we beginnen met…ja, hoe beginnen we altijd?   Met het kruisteken.

 

In de Naam van de Vader, en de Zoon en de heilige Geest.

 

Ook welkom u, ouders, U bent ook flink druk geweest voor vandaag, met de hele voorbereiding samen met uw kind. En dan het feest zelf.  Het feest begint hier vanmorgen. De eerste Communie ixs is altijd een soort mijlpaal in het leven van uw kind. Het begint nu groot te worden, het mag helemaal meedoen hier in de kerk en dan langzaamaan ook elders..

En welkom aan u allen opa’s en oma’s en alle familieleden en vrienden.

Overweging.

Met hoeveel mensen zat Jezus aan tafel, daar bij dat laatste Avondmaal?     Wie weet dat?

Juist  12  en met Jezus erbij 13.  En misschien nog wel meer mensen maar dat weten we niet.

Die 12 hoe heten die???  Hoe worden die genoemd????   De 12 Apostelen!!!   Want apostel betekent:  iemand die gezonden wordt, een boodschapper.  Wie met Jezus optrekt en met Hem aan tafel mag zitten, wordt zelf ook boodschapper.

En welke boodschap hebben zij dan?  Dat God met ons mensen is. God is bij de mensen, bij alle mensen, want Hij houdt van mensen.   Dat is de boodschap van Jezus, En als je met Jezus meegaat en als bij Hem aan tafel zit, is dat ook de boodschap.  Mensen, wat er ook gebeurt: God staat naast je, God is bij je. God houdt van mij en van jou en van jou…

En iedere keer als je bij Jezus aan tafel gaat en te Communie gaat, moet je je goed herinneren: dat God bij  jou is.

Vandaag voor de eerste keer. Want je bent nu groot genoeg om die boodschap van Jezus door te geven. En voortaan mag je altijd weer te communie gaan en getuigen van je boodschap: dat God met jou is.

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *