Datum en tijd
Locatie
Vestzaktheater van Het Hooghuis locatie West

Categorieën


The Theory of Everything is de ontroerende verfilming van het leven van de briljante natuurkundige Stephen Hawking. Op zijn 21e krijgt hij te horen dat hij lijdt aan de verlammende spierziekte ALS en dat hij nog maar twee jaar te leven heeft. Ruim vijftig jaar later leeft hij nog steeds, weliswaar volledig verlamd. In de film volgen we Hawking vanaf zijn studietijd aan de universiteit in Cambridge begin jaren zestig. Naast studeren is er ook tijd voor een feestje en op zo’n feestje ontmoet hij Jane, op wie hij meteen verliefd worden.

Wanneer de artsen hem melden dat hij vanwege ALS nog maar kort te leven heeft, willen hij en Jane het maximale uit hun leven halen. Ze trouwen, krijgen kinderen en Hawking probeert zijn wetenschappelijke carrière voort te zetten. Zijn briljante geest blijft immers onaangetast. Als wetenschapper wordt hij zelfs wereldberoemd. Maar zijn carrièredrift gaat gepaard met steeds grotere opofferingen van het gezin. In de film ligt de focus niet op de wetenschap, maar op de persoon van Hawking, gespeeld door Eddie Redmayne, en zijn gezin.

The Theory of Everything is een indrukwekkende, ontroerende en humorvolle film die nog eens onderstreept wat voor unieke persoon Hawking is. En ook dat je met door-zettingsvermogen, hoop en liefde veel kunt bereiken.

Categorieën: