Datum en tijd
Locatie
Vestzaktheater van Het Hooghuis locatie West

Categorieën


Bella Martha‘ is de eerste bioscoopfilm van de in 1966 geboren Sandra Nettelbeck. Naar eigen zeggen wilde ze deze film maken om een vrouw te tonen die zoveel van haar werk houdt dat ze vergeet om van het leven te genieten: ‘Goed koken is een kunst, genieten is liefde.’ Hoofdrolspeelster Martina Gedeck heeft de Duitse Film Prijs 2002 voor Beste Actrice gewonnen, voor haar rol als Martha.

 Martha is de opperkok van een van de meest pretentieuze restaurants van Hamburg. Koken is haar leven. Maar dan komt haar zus om in een auto-ongeluk en voelt Martha zich verplicht de zorg voor haar nichtje Lina op zich te nemen. Als Martha na een paar dagen weer verder wil gaan met haar baan, blijkt er tot haar schrik een hulpkok aangenomen te zijn.

Mario vat het leven en de kookkunst wat minder serieus op dan Martha, aanvankelijk tot haar grote ergenis. Maar langzaamaan smelt ze voor de charmes van de Italiaanse kok als een bolletje roomijs op een warm flensje. Als uiteindelijk de vader van Lina overkomt om zijn dochtertje op te halen wordt het voor Martha tijd de zaken voor zichzelf op een rijtje te zetten.

 

 

Categorieën: