Datum en tijd
Locatie
De St. Jozefkerk in Oss

Categorieën


Wij heten u graag welkom bij deze Da’s Passie uitvoering. Vandaag treden afwisselend het gemengd koor Musica Humana uit Oss en Duo Vicini (panfluit/gitaar) uit Grave en Wijchen op. Het koor, gekleed in meestal zelfgemaakte middeleeuwse kostuums, brengt een mix van oude muziek ten gehore.

Over Musica Humana

Het koor onder leiding van Rein Boeijen is in 2010 opgericht en bestaat uit mensen met zeer lange koorervaring maar ook uit mensen die het zingen van oude muziek net hebben ontdekt. Er worden koorwerken gezongen uit de Renaissance tijd evenals liederen in het Oud Nederlands, Spaans, Frans, Italiaans en Engels. Het koor is in stijl gekleed en treedt op in passende Middeleeuwse kleding die veelal zelf vervaardigd is. Wie eerder met het koor heeft kennis gemaakt, zag en hoorde het op het Fantastival, Korenfestivals en benefietconcerten, met gilden op Gildenfeesten, op Monumentendag en bruiloftsfeesten.

Over duo Vicini

Gitarist Roel van Riel en panfluitiste Nadja Spooren woonden alle twee in dezelfde straat en na wat uitproberen kregen ze er plezier in: er ontstond een muzikale klik. Die gedeelde passie voor muziek leidde tot een almaar groeiend aantal repetities. Met enthousiasme ontdekten ze steeds nieuwe genres die op de instrumenten tot hun recht zouden kunnen komen. Hun repertoire bevat inmiddels werken uit de tijd van John Dowland tot hedendaagse muziek, van volksmuziek tot Schubert. Om dit alles vorm te geven, besloten ze zich in 2011 als duo te gaan presenteren. Duo Vicini was een feit.

Tijdstip & Locatie

  • 12.00 uur in de St. Jozefkerk

Kosten

  • volwassen ouder dan 21 jaar: 5 euro
  • jongeren tot en met 21 jaar 2,50
  • kinderen gratis

Categorieën: