Datum en tijd
Locatie
De St. Jozefkerk in Oss

Categorieën


Musica Humana

Musica Humana is een gemengd koor dat in 2010 opgericht is en 20 leden heeft. Zij zingen en spelen muziek uit de Renaissance tijd van 1200 tot 1700, onder leiding en begeleiding van Rein Boeijen. De liefde loopt als een rode draad door hun muziek heen.
De liederen, die a capella gezongen worden, krijgen soms ondersteuning van piano, blokfluit en trom, of trompet en worden in vele talen gebracht waaronder Oud Nederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans. Dit alles wordt door een pakkende presentatie aaneen geregen.
Het gezelschap gaat daarbij gekleed in Middeleeuwse kleding, die veelal gemaakt is door de leden zelf. Een optreden wordt mede daardoor een mooi kijk- en luisterspel. Het koor heeft een indrukwekkende staat van dienst.
Het programma van 8 dec. zal bestaan uit enkele liederen van het gewone repertoire, waaronder o.a. oud Nederlandse liederen van Souliaert en Franse liederen uit Chanonettes mesurées van M.J. Mauduit. Ook de Italiaanse componisten Orlando di Lasso en Orazzio Vecchi komen aan bod. Tevens brengen zij een kleine selectie van hun kerstrepertoire om alvast in de stemming te komen.
De kerstliederen zijn ook uit de Renaissancetijd en zullen u zeker verrassen door de prachtige meerstemmige klanken.
Aanvang: 12.00 u. Entree volwassenen €5,-,
scholieren €2,50, kinderen tot 12 jaar gratis. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Categorieën: