Datum en tijd
Locatie
De St. Jozefkerk in Oss

Categorieën


Net als vorig jaar willen we vlak voor kerst bij elkaar komen in de Jozefkerk voor een Festival of Lessons and Carols, “Een feest van lezingen en liederen”. Een samenhangend geheel van kerstliederen voor koorzang en samenzang, Bijbellezingen en gebeden.   “Een feest van lezingen en liederen”. Een samenhangend geheel van kerstliederen voor koorzang en samenzang, Bijbellezingen en gebeden.

In de christelijke traditie van Engeland komt men al sinds 1918 bij elkaar in een in duisternis gehulde kerk. Een solostem die helemaal alleen het lied Once in Royal David’s City inzet. Ze heeft een kaars vast waarmee zij de kaarsen van de rest van het koor ontsteekt dat achter haar staat. Met elk couplet zwelt het koor aan, gevolgd door het orgel en de gemeenschap. Door het gangpad komt de gehele stoet naar voren en zo begint de traditionele viering van Lessons and Carols. Een traditie van precies honderd jaar.

In heel Nederland worden deze vieringen steeds meer gehouden in de kersttijd. Het samen zingen brengt vrede en vreugde en helpt ons voor te bereiden op de viering van het kerstfeest. Het is de tweede keer dat Lessons and Carols in Oss gehouden wordt. Samen met de gemeente van de Paaskerk en de koren van de Titus Brandsmaparochie hopen we op deze sfeervolle wijze ons te verheugen op het kerstfeest dat snel zal komen. Het is het begin van een sfeervolle en mooie traditie. Of we in Oss de traditie honderd jaar zullen volhouden zullen we nooit weten. Maar het begin is er!

U bent van harte welkom om dit met ons mee te beleven.

Categorieën: